Şanlıurfa’da acı içindeler! Çıkmaz sokak, iflas edecekler...

Şanlıurfa'da artan doğal gaz kullanımı, odun ve kömür satışlarını derinden etkileyerek sektörü çıkmaz sokağa sürükledi. Fiyatlardaki yüksek artışa rağmen talepte ciddi bir düşüş yaşayan esnaf, iflasın eşiğinde olduğunu belirtti.

Şanlıurfa’da acı içindeler! Çıkmaz sokak, iflas edecekler...

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Şanlıurfa'da kış mevsimi yaklaşırken, geleneksel yakıtlar olan odun ve kömürün satışları beklenenin çok altında kaldı. Doğal gazın yaygınlaşması ve fiyatlardaki artış, satışları vurdu. Esnaf, iflasın eşiğinde olduklarını belirterek yetkililerden destek istedi.

Doğal gaz, sektörü derinden etkileyen en büyük faktör. Şehrin birçok mahallesine doğal gazın ulaşmasıyla birlikte, vatandaşlar daha konforlu ve temiz bir ısıtma yöntemi olarak doğal gazı tercih ediyor.

Geçen yıla göre odun fiyatları yüzde 100'e varan oranlarda artarken, kömür fiyatları da önemli ölçüde yükseldi. Eskiden akşam saatlerine kadar yoğunluk yaşanan oduncular pazarı, şimdi neredeyse boş. 

Esnaf, doğal gazın yaygınlaşmasıyla birlikte işlerinin tamamen kırıldığını ve geçim sıkıntısı yaşadığını ifade etti.

45 yıldır oduncular pazarında esnaflık yapan Ali Kıbrıslı, "Geçen yıl 2 bin ile 3 bin ton arası odun satıyordum, bu sene ise sadece 500 ton satamadım." Şeklinde konuştu.

KIRMIZI: İFLASIN EŞİĞİNDEYİZ

Esnaf Gaffar Kırmızı ise, "Her tarafa doğal gaz geldiğinden dolayı bu sene işlerimiz çok kırıldı. Satışlar olmadığı için elektrik, su ve dükkân masraflarını karşılamakta zorluk çekiyoruz. Maalesef ki bu yıl iflasın eşiğindeyiz. Sezon başladığı günden beri ekmek paramızı çıkaramıyoruz.” dedi.

KARATAŞ: İNSANLAR ARTIK SOBAYLA, KİRLE VE TOZLA UĞRAŞMAK İSTEMİYOR

Doğal gazın yaygınlaşmasının odun satışlarını kötü etkilediğini kaydeden esnaf Abdulkadir Karataş ise, "Doğal gaz odun satışını etkiledi. Vatandaşlar zaten ekonomik krizde, odunun tonu 5 bin lira ve insanlar alamıyor. Şanlıurfa’nın birçok mahallesine doğal gaz kurulduğundan dolayı insanlar daha çok doğal gaza yöneliyor. Doğal gazda, odunda olduğu gibi evi kirletebilecek herhangi bir kirlilik bulunmamaktadır. İnsanlar artık sobayla, kirle ve tozla uğraşmak istemiyor.” ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa’daki esnaf, yıllar içinde karşılaştıkları en zor dönemlerden birini yaşıyor. Doğal gazın etkisi, ekonomideki zorluklarla birleşince, esnafın umudu iyice azalıyor.

Şanlıurfa’da acı içindeler! Çıkmaz sokak, iflas edecekler...

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.